Matchreferat

2013-02-01 #20

Olsäters SK - Hagfors Redskins HC  9-4 (1-2, 1-1, 7-1) Skott: 18-11, 13-8, 26-3 (57-22)

Utvisningar: Olsäter 3 x 2 min, Redskins 3 x 2 min

Laget:

Mv: Marcus Larsson, Robin Bönström

1:a Robin Törnkvist, Thom Jansson, Martin Hagström, William Åkerström, Lukas Nilsson

2:a Emil Pettersson, Thomas Högberg, Johan Grip, Rickard Sjöberg, Per Emanuelsson

Ledning efter första perioden, ledning också efter andra. Så långt var det högt över förväntningarna. Endast 10 utespelare som tidvis visade prov på både kyla och effektivitet.

I slutet av andra perioden började vi visa tecken på tunga ben och huvuden, men en storspelande Macke mellan stolparna höll i stort sett tätt.

Tredje periodens 7-1 var naturligtvis i största laget men fullt logiskt. Olsäter kvitterade till 3-3 efter  3:16 in i den sista perioden. 4-3 kom efter 5:41 och 5-3 efter 8:56. Ett av målen var ett riktigt otursmål. Ett skott högt över i plexit, varefter pucken studsade tillbaka och lade sig mitt framför vårt mål.

Efter 9:50 kunde vi reducera till 5-4. Ett visst hopp tändes, men vi var nu allt för trötta för att kuna mala ner ett 17 man starkt Olsäter.

2012-12-14 #13

Filipstads IF - Hagfors Redskins HC  27-2 (8-0, 9-1, 10-1) Skott: 26-6, 28-3, 47-8 (101-17)

Utvisningar: Filipstad 1x2 min, Redskins 5x2 min

Laget:

Mv: Linus Köhler, Robin Bönström

1:a Robin Törnkvist, Thom Jansson, Martin Hagström, Johan Grip, Viktor C Hansson

2:a Lukas Nilsson, Emil Pettersson, Per Emanuelsson, Rickard Sjöberg, Magnus Lindquist

3:e Nicklas Andersson, Jimmie Andersson, Tomas Fridberg, Marcus Larsson

Historisk match ? Nej, inte riktigt. Redskins har faktiskt åkt på större proppar, dock inte denna säsong.

Matchen inget att orda om. Vi har aldrig slagit Filipstad trots hyfsat jämna matcher emellanåt. Vår laguppställning

till denna match saknade flera viktiga kuggar. Vi får sikta på att bjuda lite bättre motstånd i returen på hemmaplan.

Redskins mål:

Tid 22:38, 10-1 målskytt Lukas Nilsson ass. Martin Hagström/Johan Grip

Tid: 54:33, 23-2 målskytt Martin Hagström ass. Viktor C Hansson/Johan Grip

2012-12-07 #12

Hagfors Redskins HC - Nor IK 2  1-10 (0-3, 0-4, 1-3) Skott: 8-11, 19-12, 15-15 (42-38)

Utvisningar: Redskins 9x2 min, Nor 12x2 min, 1x10 min

Laget:

1:a: Rickard Johansson, Thom Jansson, Viktor C Hansson, Alexander Andersson, Johan Grip

2:a: Robin Törnkvist, Magnus Lindqvist, Martin Hagström, William Åkerström, Nicklas Andersson

3:e: Tomas Fridberg, Lukas Nilsson, Per Emanuelsson, Rickard Sjöberg, Fredrik Petersson

En match där vi vann skotten men förlorade matchen stort. Nors målvakt var stundtals rena väggen, totalt omutlig.

Nor det bättre laget matchen igenom, men förra mötets siffror 8-6 hade varit rimliga siffror även denna gång. Många utvisningar ryckte sönder spelet. Matchen inte ful på något sätt, men stundtals grinig.

Redskins mål gjordes av Thom Jansson, ass Johan Grip vilket betydde 1-7.

Bara att bryta ihop och komma igen.

2012-11-23 #11

Nygård Vikings HC - Hagfors Redskins HC  5-1 (1-1, 1-0, 3-0) Skott: 13-13, 18-8, 22-10 (53-31)

Utvisningar: Nygård Vikings 5x2 min, Redskins 4x2 min.

Laget:

Mv: Robin Bönström, Linus Köhler

1:a Lukas Nilsson, Thom Jansson, André Ivarsson, Rickard Johansson, Johan Grip

2:a Emil Pettersson, Patric Jönsson, Tom Hellström, William Åkerström, Viktor C Hansson

3:e Robin Törnkvist, Per Emanuelsson, Rickard Sjöberg, Fredrik Petersson

Martin Hagström lämnade återbud matchdagen. Detta gjorde, att vi gick ner på 5 backar, där Lukas N och Robin T körde varannat byte matchen igenom.

Första perioden var helt klart Redskins. Trots Box-play kom 0-1 efter 13:41. Rickard Johansson hämtade pucken vid egen blå, drev pucken mot anfallszon och dribblade bort två NV och avslutade raiden med ett handledsskott. Lukas Nilsson not. för ass. Efter 18:49 kvitterade NV till 1-1. Kändes lite snöpligt, då det varit skönt att gå till periodvila med en ledning. 1-1 och 13-13 i skott men med Redskinsögon var det vår period.

Den andra perioden var betydligt sämre. Skridskoåkningen och rörligheten var inte bra, och NV etablerade gång efter annan ett bra tryck mot Redskinsmålet. Efter 8:21 kom också helt rättvist 2-1 till NV. Senare halvan av perioden spelade vi upp oss, men tack och lov hade vi för dagen en storspelande Robin Bönström mellan stolparna.

I den tredje perioden lovade vi varandra, att gå ut och ta hem matchen. Efter 10:56 var NV ofina nog, att göra 3-1. Redskins gjorde då vissa omdisponeringar i laget och lyckades återta kommandot ute på isovalen. Efter ett missförstånd i Redskinsförsvaret slog NV spiken i kistan genom 4-1 efter 16:44.

NV 5-1 mål kom sedan efter 17:16.

Matchen i sin helhet en ganska bra tillställning. Många vassa målchanser med två bra målvakter. NV seger får betecknas som rättvis, dock med några mål för mycket.

2012-11-16 #10

Hagfors Redskins HC - Olsäters SK  3-8 (1-2, 2-3, 0-3) Skott: 7-20, 9-20, 2-24 (18-64)

Utvisningar: Redskins 4x2 min, Olsäter 2x2 min

Laget:

Mv: Marcus Larsson, Linus Köhler

1:a Lukas Nilsson, Thomas Högberg, Johan Grip, Håkan Jansson, Tom Hellström

2:a Emil Pettersson, Patric Jönsson, Thom Jansson, William Åkerström, Tomas Fridberg

3:e Per Emanuelsson, Rickard Sjöberg, Fredrik Petersson

Detta var en match som vi hade vissa förhoppningar inför. På torsdagskvällen hade vi inte ens två femmor, men vi kunde i alla fall gå till match med fyra backar och nio forwards.

Efter 1:21 visade Thom Jansson prov på tekniskt kunnande, då han på volley slog in pucken bakom OSK-keepern. Ass William Åkerström. Ganska snart därefter visade OSK att man inte skulle bli enkla att tas med. 1-1 efter 2:58 och 1-2 efter 12:58.

0:53 in i den andra perioden ökade OSK på till 1-3. Per Emanuelsson gav oss visst hopp efter 1:51, då han nätade till 2-3 efter ass av Lucas Nilsson. Närmare än så kom vi aldrig. 10:38 in i perioden gjorde Håkan Jansson 3-5 ass Johan Grip. Perioden slutade 2-3 och inför den sista perioden lyste 3-5 på ljustavlan.

I slutperioden stannade siffrorna vid 0-3 och totalt 3-8 efter ett massivt tryck i stort sett hela perioden mot den tappert stridande Redskinskeepern Marcus Larsson. Skottstatistiken i sista 2-24 säger det mesta om matchbilden. Redskinsspelarna var tröttkörda !

Redskins var aldrig riktigt nära. Olsäter det klart bättre laget för kvällen. Vi får se om Olsäter lyckas med bedriften, att bli bland de 6 bästa och därmed alltrean. Om inte ser vi fram emot returmöten där vi borde kunna erbjuda ett bättre motstånd.

2012-11-13 #9

Hagfors Redskins HC - Kristinehamns HT  5-6 (1-0, 3-2, 1-3, 0-1) Skott: 11-10, 10-17, 9-22, 2-4 (32-53)

Utvisningar: Redskins: 6x2 min, KHT 3x2 min

Laget:

1:a Lucas Nilsson, Thomas Högberg, Viktor C Hansson, Håkan Jansson, Martin Hagström

2:a Thom Jansson, Emil Pettersson, Tom Hellström, William Åkerström, Thomas Jansson

3:e Patric Jönsson, Fredrik Petersson, Per Emanuelsson, Rickard Sjöberg, Tomas Fridberg

En väl genomförd match där Redskins mycket väl kunde ha bärgat trepoängaren.

Thomas "Taikon" Jansson startade målskyttet 12:02 in i första perioden ass av Thom Jansson, vilket också blev enda målet i perioden. Anmärkningsvärt är också, att Redskins vann skotten med 11-10.

I den andra perioden ökade Rickard Sjöberg till 2-0 ass Tom Hellström/Thomas Jansson. Tiden 21:27. 3-0 kom efter 26:37 där Martin Hagström höll sig framme efter ass Håkan Jansson.

KHT visade nu en klar frustration och man hade nog räknat med en ganska enkel resa. Två snabba KHT-mål (28:05 och 28:43) var olyckligt och plötsligt var det match igen.

Viktor Hanssons mål efter 33:53 (ass Emil Pettersson/Lukas Nilsson) kom mycket lägligt, och Redskins kunde gå till periodvila med 4-2.

I slutperioden gasade KHT för fullt med 4-3 efter 43:33 och 4-4 efter 44:13. Oron var påtaglig i Redskinslägret och det kändes nu som om vi hade bränt vårt bästa krut.

Håkan Jansson fick chansen efter 44:42 och slog resolut in pucken till Redskinsledning 5-4 (ass Viktor Hansson/Martin Hagström).

Denna ledning höll fram till 51:29 då KHT kvitterade till 5-5.

Full tid och 5 min förlängning med spel fyra mot fyra. Det höll i 4:02 och sen kom den "plötsliga döden" 5-6 till KHT.

Matchen i sin helhet var en av Redskins bättre genomförda matcher genom åren. Vi tog ledningen och vi återtog ledningen. Vi hade flera chanser i slutperioden att avgöra. Vi höll ihop laget mot ett bra motståndarlag. KHT är sannolikt ett slutspelslag som dock inte hade riktigt samma speed i skridskorna som vissa av de andra topplagen som vi mött i serien.

2012-11-09 #8

Karlstad HK - Hagfors Redskins HC  22-4 (7-2, 6-1, 9-1) Skott: 23-10, 20-9, 19-10 (62-29)

Utvisningar: Karlstad HK 5x2 min, 1x2+2 min, 1x2+10 min, Redskins 3x2 min, 1x2+2 min

Laget:

1:a Thom Jansson, Lukas Nilsson, Håkan Jansson, Viktor C Hansson, Per Emanuelsson

2:a Fredrik Lindgren, Emil Pettersson, Rickard Sjöberg, Martin Hagström, Tom Hellström

Robert Svensson

Redskins mål: 0:43 0-1 Fredrik Lindgren utan ass, 14:10 7-2 Håkan Jansson ass Viktor C Hansson/Robert Svensson, 36:01 11-3 Martin Hagström ass Tom Hellström, 49:40 20-4 Viktor C Hansson ass Per Emanuelsson/Lukas Nilsson.

2012-11-02 #7

Hagfors Redskins HC - Kils AIK  2-15 (1-5, 1-7, 0-3) Skott: 6-22, 7-20, 7-22 (20-64)

Utvisningar: Redskins 8x2 min, 1x2 min+2 min, 1x5 min+game, Kils AIK 9x2 min, 1x2 min+2 min, 1x10 min+game. Publik: 28 st

Laget:

1:a Robin Törnkvist, Lukas Nilsson, Viktor C Hansson, Johan Jörnevik, Martin Hagström

2:a André Ivarsson, Emil Pettersson, Johan Grip, Håkan Jansson, Patrik Högberg

3:e Thom Jansson, Patric Jönsson, Per Emanuelsson, Tomas Fridberg, Tom Hellström

Nej, inte heller denna kväll bjöd på några under. Redskins underpresterade verkligen. Kil var det bättre laget från minut 1-60,

Annars brukar Redskins skärpa till spelet under vissa sekvenser i matcherna, men denna kväll funkade det inte. Defensiven var för dålig och en del spelare hade verkligen inte förstått, att hockey är ett lagspel. Pucktransporter, dribblingar och åter pucktransporter gjorde Redskinsanfallarna till lätta byten för Killingarna. Man förlorade också fokus, då det tidvis var ovanligt grinigt ute på ovalen.

Kil bra och sannolikt ett slutspelslag som vi slipper efter juluppehållet.

Redskins mål: 19:08 1-5 Lukas Nilsson utan ass, 38:13 2-12 Martin Hagström ass Viktor C Hansson.

2012-10-30 #6

Charlottenbergs HC - Hagfors Redskins HC  13-2 (5-0, 4-1, 4-1) Skott: 24-3, 13-15, 14-6 (51-24)

Utvisningar: CHC 3x2 min, Redskins 4x2 min. Publik: ?

Laget:

1:a Thom Jansson, Lukas Nilsson, Viktor C Hansson, William Åkerström, Martin Hagström

2:a Emil Pettersson, André Ivarsson, Håkan Jansson, Johan Grip, Erik Finnkvist

3:a Fredrik Petersson, Patrik Jönsson, Per Emanuelsson, Rickard Sjöberg, Niclas Andersson

Inte mycket att orda om. En av de sämre Redskinsinsatserna denna säsong.

Efter 9:45 i första perioden stod det 5-0 på resultattavlan. God natt Redskins ! CHC tilläts hur enkelt som helst att komma in i vår zon. Diagonalpassningar ställde CHC spelare helt fria gång efter annan. Nej, vi tar nya tag och glömmer denna tråkiga tillställning.

Noterbart: andra periodens skottstatistik 13-15. Historiskt ! Första gången i historien som Redskins vinner skottstatistiken i en period.

period 2: 2:48 6-1 Viktor C Hansson ass Martin Hagström

period 3: 12:31 11-2 Viktor C Hansson utan ass

2012-10-26 #5

Hagfors Redskins - Filipstads IF  5-14 (1-2, 1-9, 3-3)  Skott: 7-22, 8-26, 18-21 (33-69),

utvisningar: Redskins 6x2 min, 2x2+2 min, Filipstad 2x2 min, Publik: 72

Laget:

Robin Bönström, Linus Köhler

1:a Thom Jansson, Lucas Nilsson, Viktor  C Hansson, William Åkerström, Patrik Högberg

2:a André Ivarsson, Robin Törnkvist, Håkan Jansson, Rickard Johansson, Johan Grip

3:e Patrik Jönsson, Robert Svensson, Per Emanuelsson, Rickard Sjöberg, Niclas Andersson

Tomas Fridberg, Erik Finnkvist

Dålig dag på jobbet. Så kan man nog säga om Redskins andraperiod. Men, men... även om det bär emot och strider mot våra principer måste vi ändå säga, att det fanns fler ute på isen som hade en dålig dag. Vi nöjer oss så. Hoppas att självkritiken finns hos denne randige !

Filipstad visade direkt, att det fanns fart i laget. Redskins trycktes tillbaka, och 0-1 kom efter 5:47. Även om periodens skottstatistik vittnar om ett rejält Filipstadsövertag spelade Redskins smart och helt efter lagets förutsättningar. Kvittering 1-1 kom 10:47 in i perioden genom debutanten Patrik Högberg som för övrigt matchen igenom visade, att han hade hockeyn i ådrorna.

Trots underläge 1-2 i periodpausen var det en av Redskins bättre perioder denna säsong, och där keepern Robin Bönström stundtals var rena väggen.

Oj, oj, oj, de förhoppningar som fanns om en jämn match och eventuella premiärpinnar för året. grusades rejält i den andra akten. Perioden slutade 1-9 och det var inte mycket som fungerade i det röda maskineriet. Stridsyxan var totalt nedgrävd och kroppskontakt verkade vara förbjudet. Tappade puckar genom dribblingar och obeslutsamhet på offensiva blå resulterade i flera baklängesmål.

2-11 inför sista perioden med den andra perioden i färskt minne gav rysningar. Men... Rödskinnen knöt nävarna och kom ut som ett nytt lag i den tredje perioden. Visserligen var matchen för länge sedan avgjord, men 3-3 och skotten 18-21 ger mersmak.

Linus Köhler vaktade målet i slutperioden och får klart godkänt. Omnämnas i övrigt: Munkforsjuniorerna som tidvis glänste.

Målen: 1-1 tid 10:47 Patrik Högberg ass: Lucas Nilsson/Viktor C Hansson, 2-6 tid 27:15 Nicklas Andersson utan ass, 3-12 tid 42:52 Rickard Johansson utan ass, 4-13 tid 45:26 Håkan Jansson ass: Johan Grip, 5-13 tid 49:15 Viktor C Hansson ass: Robin Törnkvist.

forts.följer

2012-10-19 #4

Säffle HC - Hagfors Redskins  13-3 (2-0, 5-2, 6-1)  Skott: 28-2, 16-10, 17-4 (61-16) Publik: ?

Laget:

1:a Thom Jansson, Robin Törnkvist, Johan Grip, Håkan Jansson, Martin Hagström

2:a André Ivarsson, Patric Jönsson, Per Emanuelsson, William Åkerström, Niclas Andersson

Redskins med 10 utespelare skulle bli ett lätt byte för Säffle, och så blev det naturligtvis också. Första periodens 28-2 i skott visade på en kraftig Säffledominans, men också på ett diciplinerat försvarsspel från Redskins. Utnötningstaktiken gjorde, att Säfflespelarna tappade fart och tog många skott i dåliga vinklar.

Efter 3:02 i den andra perioden chockade Redskins med att göra 2-1 genom mål av Johan Grip assisterad av Patric Jönsson och André Ivarsson. Närmare än så kom aldrig Redskins.

Positivt från matchen var Rödskinnens tappra inställning, tidvis ett effektivt försvarsspel samt två powerplaymål.

Övriga mål: period 2: 15:39, 4-2 Niclas Andersson ass Per Emanuelsson och William Åkerström

period 3: 13:25, 11-3 Johan Grip ass Martin Hagström och Håkan Jansson

Utvisningar: Säffle 6x2 min, Redskins 5x2 min

2012-10-16 #3

Hagfors Redskins - HC Nor IK2  6-8 (2-4, 1-2, 3-2)  Skott: 12-18, 15-17, 12-14 (39-49) Publik: 30

Laget:

Marcus Larsson, Linus Köhler

1:a Fredrik Lindgren, Tomas Fridberg, Tobias Wennerström (bytte med Håkan Jansson), Johan Grip, Thomas Jansson

2:a Tom Jansson, Lucas Nilsson, William Åkerström, Viktor Chagrin Hansson, Johan Jörnevik

3:e Patric Jönsson, Magnus Lindquist, Per Emanuelsson, Rickard Sjöberg, Tom Hellström

Martin Hagström (byttes in i 3:e femman växelvis mellan Per Emanuelsson och Rickard Sjöberg

Nicklas Andersson, Fredrik Petersson

Redskins rivstartade, och 1-0 kom redan efter 1:13. Målskytt Viktor Chagrin Hansson assisterad av William Åkerström.

2-0 kom sedan efter 4:19 genom mål av Johan Grip, framspelad av Thomas Jansson. Så här långt hade inte Nor vaknat till, och underskattningen hade nog spelat laget ett spratt.  Redskins i 2-0 ledning har tidigare aldrig hänt, och lagets ovana vid situationen märktes sedan tydligt. Man föll in i det gamla negativa köret.

Man började jaga och stirra puck och Nor tilläts komma igång med sitt spel. 2-1 och 2-2 kom inom loppet av 9 sekunder i den som vanligt "kritiska" nionde matchminuten.

Fortsättning följer !

2012-10-12  #2

Hammarö Chiefs - Hagfors Redskins HC  15-1 (7-0, 4-0, 4-1)  Skott: 18-8, 10-6, 20-11 (48-25) Publik: 52

Laget:

1:a: André Ivarsson, Emil Pettersson, Tomas Fridberg, William Åkerström, Rickard Sjöberg

2:a Rickard Johansson, Robert Svensson, Johan Grip, Johan Jörnevik, Fredrik Lindgren

3:e Patric Jönsson, Magnus Lindqvist, Martin Hagström, Viktor Chragin Hansson, Tom Hellström

Per Emanuelsson, Erik Finnkvist

På papperet dagen innan matchen såg det ut, som om vi hade ett riktigt bra lag. Några sena återbud rörde om en del i tredje och fjärdefemman.

Redskins startade matchen ganska bra, och det fanns målchanser. Det dröjde ända fram till den 8:e matchminuten då 1-0 kom och vår vana trogen tillät vi sedan motståndarna göra 3 mål på dryga 2 minuter. Där började uppförsbacken !

Första perioden var riktigt dålig under den senare halvan och 7-0 i baken efter första 20 tar lätt udden av tidigare förhoppningsfulla Rödskinn.

Till den andra perioden gjordes några justeringar i uppställningen, mest för att alla skulle få chansen att spela.

4-0 i andra och 4-1 i tredje perioderna är inte mycket att orda om.

Hammarö Chiefs två klasser bättre och Redskins svårigheter fortsätter. Trots 15 baklängesmål tycker vi nog, att våra målvakter skötte sig bra. Tar oftast förstaskottet, men får för dålig hjälp att rensa bort returerna.

Det märks tydligt, att vi aldrig kan träna in vare sig speluppbyggnad eller några femmor. Därtill är spelaromsättningen och det klena deltagandet på träningarna en klar anledning till dessa förlustsiffror.

Rickard Johansson förtjänar ett extra pluss.

2012-10-05  #1

Hagfors Redskins HC - Viking HC   1-21 (1-7, 0-7, 0-7)  Skott: 6-25, 3-26, 2-32 (11-83) Publik: 210

Laget:

Mv: Robin Bönström, Marcus Larsson

1:a: André Ivarsson, Emil Pettersson, Robert Svensson, Per Emanuelsson, Thomas Jansson

2:a: Thom Jansson, Patrik Jönsson, Tomas Fridberg, William Åkerström, Rickard Sjöberg

3:e: Lukas Nilsson, Martin Hagström, Viktor Chragin Hansson, Robin Törnkvist, Tom Hellström

Domare: David Steiner. Linjemän: Victor Skogsman och Markus Karhunen

Matchen inleddes i ett bra tempo, där Redskins redan från början verkade visa, att man tänkte bjuda upp. Positionerna hölls och Viking tilläts inga vassa målchanser.

Efter 3:23 in i förstaperioden gjorde Redskins 1-0 genom ett mycket vackert direktskott upp mot krysset från Per Emanuelsson. För förarbetet stod Thomas "Taikon" Jansson och "Robban" Svensson. Denna ledning hölls ända fram till 9:13 då 1-1 kom.

Jag tror, att många på läktaren så långt var förvånade över Redskins matchinledning.

Redskinssyndromet visade sig dock sedan: 1-2 efter 10:40, 1-3 efter 10:53, 1-4 efter 11:07 och 1-5 efter 11:17. Fem mål på dryga två minuter ! Detta ska inte få hända.

Nu händer det bevisligen åter igen och analysen är solklar: vi tappar positionerna, börjar jaga puck och glömmer det defensiva jobbet. Egentligen ganska lätt att åtgärda, men vi har inte detta i ryggmärgen.

Positivt från matchen är absolut matchinledningen och Munkforsjuniorerna som kommer att bli en fin tillgång i laget samt Redskinsspelarnas positiva inställning till att spela hockey.

Trots alla motgångar vägrar laget att tappa humöret. Trots 21 insläppta puckar i denna match måste vi förstå, att Viking HC inte är det lag som vi på något sätt skall kunna rå på eller mäta oss med.